producten

We hebben onze producten speciaal voor de gevoelige babyhuid ontwikkeld, maar je hoeft geen baby te zijn om van de voordelen van onze producten te genieten. Dus ook de oudere broertjes en zusjes, de papa’s en mama’s en de opa’s en oma’s kunnen ze wat ons betreft prima gebruiken.

Alle producten van Tiny Humans zijn dermatologisch getest, maar wat betekent dit precies?Bij de selectie van de ingrediënten zijn wij op zoek gegaan naar de meest milde ingrediënten, zodat de kans op een allergische reactie zeer gering is.Een dermatologische test verschaft informatie over de kans dat een overgevoeligheidsreactie optreedt en in hoeverre een product mogelijk belastend is voor de gevoelige / kwetsbare huid. Bij geen van de geteste personen is een reactie opgetreden. De test is beoordeeld en ondertekend door een dermatoloog en een kinderarts.

Zeker niet! Onze producten zijn 100% dierproefvrij. Wist je dat het testen van cosmetica op dieren sinds 2009 wettelijk niet meer toegestaan is binnen de EU? Happy Bunny - Happy Baby - Happy World!

Door de aanwezigheid van onder andere bijenwas in een enkel product, noemen wij onze lijn niet 100% vegan. Uiteraard zijn onze babyverzorgingsproducten wel 100% dierproefvrij. Daarnaast voldoen de producten aan de randvoorwaarden zoals gesteld door de ecologische organisaties zoals EcoCert, NaTrue, BDIH, Cosmos en Soil.

Geen van onze producten bevatten gluten of verwante proteïnen, die een allergische reactie op kunnen roepen.

Onze babyolie bevat notenolie, namelijk zoete amandelolie. In de ingrediëntenlijst wordt dit vermeld als Prunus Amygdalus Dulcis Oil. Daarnaast zit er in onze luiercreme sheabutter. Dit ingrediënt wordt vermeld als Butyrospermum Parkii Butter. De incidentie van allergie voor deze ingrediënten is zeer gering tot vrijwel uitgesloten.

Al onze producten zijn gemaakt van natuurlijke afgeleide ingrediënten en bevatten geen schadelijke chemicaliën, geurstoffen, minerale olie, parabenen of kunstmatige kleurstoffen. Goed voor het babyhuidje en goed voor het milieu.Veel producten voor baby’s bevatten helaas agressieve en irriterende ingrediënten. De gebruikte ingrediënten van Tiny Humans zijn veilig en zo op elkaar afgestemd dat de belastbaarheid voor het jonge huidje minimaal is.

Ja, al onze producten hebben een houdbaarheidsdatum. Ieder product is in een gesloten verpakking, bij opslag van 20°C en onder uitsluiting van direct zonlicht drie jaar houdbaar.

winkels

Onze producten worden verkocht door A Little Lovely Company en zijn daarnaast ook verkrijgbaar bij verschillende officiële verkooppunten.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste en gedreven retailers. Neem daarom gerust contact met ons op.

overig

Wij zijn gek op blije baby’tjes en zijn van mening dat ze alleen nog maar blijer worden van zachte en milde verzorgingsproducten. Daarom zijn al onze verzorgingsproducten dermatologisch getest, vrij van chemicaliën en zeer vriendelijke voor de gevoelige huid.

Onze producten zijn 100% dierproefvrij! Wij vinden het namelijk een vreselijke gedachte dat er tegenwoordig nog steeds verzorgingsproducten op dieren getest worden.

Al onze producten zijn met zorg ontwikkeld en samengesteld uit pure en natuurlijke ingrediënten voor de ouders van nu. Dus geen parabenen, chemische schuurmiddelen, PEG, SLS/SLES, Phenoxyethanol en minerale oliën. Precies zoals jij wilt voor jouw kleintje.